Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza (nálam házi)
10 dkg porcukor (kevesebbet tettem kb. 5 dkg)
2 csg van. cukor
10 dkg étcsokoládé ( az eredeti recept többet írt, de én nem bontottam ki még egy táblát ezért 12,5 dkg)
10 dkg vaj
0,5 dl tej
2-3 evőkanál rum
A gesztenyét villával összetörtem, és a cukrokkal, rummal összeforgattam a robotgépem segítségével.
A csokit a csepp tejjel vízfürdőben felolvasztottam. (két lábos, alsóban kevés víz, felsőben a csoki+tej) Mikor a csoki elolvadt hozzákevertem a vajat, és simára kevertem. Ezt a csokit rácsorgattam a cukrozott gesztenyére, majd simára kevertem a keverő-kavaró masinámmal. :)
Háttérben látszik a folpackkal kibélelt szívforma, amibe belekanalaztam, és egyenletesen elsimítottam.
Egy éjszaka dermedt hideg helyen, majd csokival bevontam (itt lelte hősi halálát 2 tejbevonó Mikulás, és itt mondanám el: A bevonós Mikulás mondjon le!), majd hópihékkel szórtam meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése