Hideg, nyári, hűs, és finom.
Kekszes alap:
1 csomag zabkeksz
5-7 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
12 dkg hántolt köles folyóvízben többször átmosva
kb. 6 dl tej
5 dkg porcukor
1 tk vanília aroma
1 tasak Gála pudingpor vaníliás (főzés nélküli)
3 dl tej
15 g zselatinpor (2 púpos teáskanálnyi)
30 ml víz
Receptet: Innét vadásztam
A kekszet morzsásra töröm, az olvasztott vajjal meglocsolom, és összekeverve ("vizes homok" állagúra) belenyomkodom a tortaformába. Hűtőben dermesztem, míg a töltelék készül.
A kölest többször átmosom vízzel, hogy ne legyen keserű. Egy lábosba öntöm 6 dl tejjel és a vanília aromával. Gyakori keverés közben sűrű állagúra főzöm, majd a végén beleöntöm a cukrot és elkeverem benne. Kása-szerű lesz.
A pudingport a 3 dl tejjel hidegen kézi habverővel kikeverem.
A zselatint langyos vízben feloldom, felforralom a vizet.
A kölest és a zselatint is langyosra hűtöm. A köleshez adom a zselatint, majd a hideg vaníliás pudingot. Alaposan kikeverem, és a kekszes alapra halmozom.
Hűtőben 4-5 órát dermesztem.
Tetszőlegen díszithetem gyümölccsel, tejszínhabbal, kekszmorzsával, mandulával, dekorcukorkával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése