2017. november 28., kedd
Hajdina galuska - levesbetét
Hozzávalók:
75 g hajdina
1 tojás
1-2 evőkanál liszt
1 evőkanál zabpehely
só
1/2 teáskanál curry
Még nem ettem hajdinát, az első felhasználási módja levesbetétnek készült el.
A hajdinát és a zabpelyhet felteszem főzni 2-3-szoros mennyiségű vízben. Hamar elkészül kb.10 perc. Érdemes kóstolni, hogy puha-e. Nyákszerű lesz, amikor már jó. Hozzáadom a lisztet, sót, és a curryt, feltöröm a tojást, a hajdinához adom és az egészet kézzel összedolgozom. Vizes kézzel gombócokat, vagy kanállal galuskákat szaggatok a lobogó zöldséglevesbe. Amikor feljön a leves tetejére kész.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése