2017. február 21., kedd
Krumpligombóc leves
"Kérjük Urunkat: adja meg, hogy szívéből szívünkbe nagy folyó fakadjon, sötét éjszakában pislákoló hitünkből sok-sok gyertyaláng szülessen, és bármilyen maszatos arcban, elesett lényben is gyermekeink Istenre találjanak! Adja meg, hogy az élethez hajolva, a kicsiket gyámolítva, a gyengék hibáit eltűrve, a kereszt alatt görnyedezve, mosolyogva, újrakezdve mindig-mindig Istent szolgáljuk, én is, te is és a gyermekeink is!"
Böjte Csaba
Ha már unod a sima zöldséglevest, akkor ez a te posztod!
Hozzávalók:
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
4-5 krumpli hámozva megfőzve, krumplinyomón átnyomva kb.20 dkg legyen
1 tojás
4 evőkanál liszt
só, bors, ételízesítő
opcionális:
kolbász
kakukkfű
tejföl
A vöröshagymát és a fokhagymákat megpucolom, felaprítom, kevés olajon üvegesre pirítom. A répákat megszabadítom zöldséghámozóval a héjától, és felkarikázom. A hagymákhoz öntöm, kicsit lepirítom, majd felöntöm zöldségalaplével (ennek hiányában, sós vízzel amibe leveskockát, vagy ételízesítőt teszek). Közben egy másik lábosban felteszem főzni sós vízben a meghámozott felkockázott burgonyát. Mikor kész, krumplinyomóval összenyomom, ráhalmozok 4 evőkanál lisztet, és összedolgozom egy tojással és némi sóval. Vizes kézzel diónyi golyókat formázok, és a már majdnem kész zöldséglevesbe teszem. Amikor feljött a tetejére, kész is. Ha fel akarom túrbózni, még jöhet bele pár karika kolbász, és kakukkfű, és a végén be is habarhatom egy kis tejföllel.
Miközben írom ezt a bejegyzést, idejön hozzám az én kis háromévesem, és azt mondja:
-Légy boldog!
Én meg erre agyon puszilgatom. :)))
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kösz!
VálaszTörlés:)
VálaszTörlés