Anyumnál ettem, aztán én is és a tesóm is megcsináltuk, anyáról lányaira szállt a recept.
Hozzávalók:
1 kg burgonya
egy nagy zeller fele
4 dl tejszín
só, bors, szerecsendió, rozmaring
sajt
3-4 gerezd fokhagyma
A zöldségeket meghámozom és a legvékonyabb reszelőn lereszelem.
A tejszínt elkeverem a fűszerekkel és a fokhagymával.
A sajtot is lereszelem.
A következő sorrendben pakolom egy hőálló tepsibe:
burgonyakarikák
só
zeller szeletek
só
fűszeres tejszín
sajt
Addig rétegezem, míg elfogynak a hozzávalók, a teteje burgonya és sajt legyen.
Lefedve kb. 1 órán át sütöm sütőben.
vittem az ötletet, köszi! imádom a zellert :)
VálaszTörlésJó étvágyat hozzá! :)
VálaszTörlés