2015. október 27., kedd

Burgonya-Zeller gratin

"Az emberek nem azért sírnak, mert gyengék, hanem azért, mert túl régóta erősek." Johnny Depp


Anyumnál ettem, aztán én is és a tesóm is megcsináltuk, anyáról lányaira szállt a recept.

Hozzávalók: 
1 kg burgonya
egy nagy zeller fele
4 dl tejszín
só, bors, szerecsendió, rozmaring 
sajt
3-4 gerezd fokhagyma

A zöldségeket meghámozom és a legvékonyabb reszelőn lereszelem.
A tejszínt elkeverem a fűszerekkel és a fokhagymával.
A sajtot is lereszelem.

A következő sorrendben pakolom egy hőálló tepsibe:
burgonyakarikák

zeller szeletek

fűszeres tejszín
sajt

Addig rétegezem, míg elfogynak a hozzávalók, a teteje burgonya és sajt legyen.

Lefedve kb. 1 órán át sütöm sütőben.





2 megjegyzés: