"Könnyű vacsora, hosszú élet."
Az egyik ingyenes, patikában osztogatott füzetben találtam ezt a reggeli receptet, nyilván módosítottam még friss gyümölcsre az aszalványok helyett, és mi uzsonnára esszük.
Hozzávalók:
4 evőkanál köles (többször átmosva)
2 evőkanál zabpehely (most aprószemű van itthon)
2 dl víz
2 dl 100%-os almalé
alma
fahéj
citromlé
méz
csipet só
A vizet a fahéjjal, sóval, és almalével összeforralom, beleöntöm a kölest és a zabpelyhet, míg fő, meghámozok egy almát, és kisebb kockákban a köleskásához adagolom. Ha elfőtt a lé, kóstolom, ha még bök a köles, pótlom a folyadékot, míg eléri a megfelelő állagot. Műzlistálkába öntöm, kicsit várok, míg hűl és citromlével meg mézzel meglocsolva tálalom. Nyami.
Lehet mazsolát, vagy más aszalt gyümölcsöt is tenni bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése