2015. szeptember 26., szombat

Almás-fahéjas köleskása

"Könnyű vacsora, hosszú élet."

Az egyik ingyenes, patikában osztogatott füzetben találtam ezt a reggeli receptet, nyilván módosítottam még friss gyümölcsre az aszalványok helyett, és mi uzsonnára esszük.

Hozzávalók: 
4 evőkanál köles (többször átmosva)
2 evőkanál zabpehely (most aprószemű van itthon)
2 dl víz
2 dl 100%-os almalé
alma
fahéj
citromlé
méz
csipet só

A vizet a fahéjjal, sóval, és almalével összeforralom, beleöntöm a kölest és a zabpelyhet, míg fő, meghámozok egy almát, és kisebb kockákban a köleskásához adagolom. Ha elfőtt a lé, kóstolom, ha még bök a köles, pótlom a folyadékot, míg eléri a megfelelő állagot. Műzlistálkába öntöm, kicsit várok, míg hűl és citromlével meg mézzel meglocsolva tálalom. Nyami.
Lehet mazsolát, vagy más aszalt gyümölcsöt is tenni bele.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése