2016. április 20., szerda

Szegény szomszédok...:)))

Én igazán nem tehetek róla, ami a szívemen, az a számon. Előbb hagyja el a számat egy bizonyos mondat, aztán gondolkodom. Ez van. Ebből néha vicces jelenetek adódnak, ha éppen nem a saját szemszögömből nézem.
10 emeletes házban lakunk, bejárati ajtó a lift mellett. Amíg a lakók várják a liftet, kihallatszik talán pár olyan keresetlen szó, amit máshogy is lehet értelmezni.

Kicsi lányom kapott egy jópofa játékot. Ez egy képességfejlesztő, a finom-motorikus készségeket fejleszti. Egy fa alma, tele lyukakkal, hozzá egy kukac, ami végigrághatja magát a gyümölcsön, ha a pici kezecskék átvezetik a lyukakon.
A polcon van a helye. Kincsem éppen kéri:
-Ama, ama! és közben mutogat a tárgyra.
Erre az anyja mit mond:
-Tessék, játsz szépen a kukacoddal!
:))))

(Bízzunk benne, hogy ennél a mondatnál senki nem várt a liftre)

Most vagyunk az "én egyedül csinálom azt, amit anyu is" korszakban. Utánozós művészet. Anya eteti őt, ő eteti babáját. Anya port töröl, ő is kap rongyot, és mászik végig a lakásban. Anya takarít, ő is.
Rendeltetésszerűen használja a wc kefét, mint egy profi takinéni.
Reggel van, még túl korán. Ő már ébren, én próbálom nappali üzemmódra kapcsolni magam. Jelzi, hogy kiszállna a kiságyból. Kiengedem. Néma imát rebegek, csak a nappaliba menjen át, a kanapén pihenni, csak még 5 percet hadd feküdjek. Olyan jó lenne! De, nem!
Kisasszonynak sürgős wc-pucolási láza lesz, hallom, ahogy kinyitja a wc ajtót, felnyögök, majd hallom, hogy loccs! Ekkor már félig kikecmeregve az ágyból, az adrenalin elönti az agyam, kócosan, álmosan ordítva rohanok menteni a helyzetet:
-Ne kefélj, NE KEFÉLJ! AZONNAL HAGYD ABBA!
:)))))))

Szegény szomszédok!


2016. április 2., szombat

Időeltolódás

"-Mit akarsz azzal elérni kislányom, hogy tolod az időt? Mi nem tetszik neked abban, ami van?
-Nekem tetszik az, ami van. Nemrég megértettem, hogy nem az idő a ludas. Az emberek maguk teszik tönkre az idejüket. Te, apuci, gyakran ülsz a számítógéped előtt, aztán pedig hosszú időre elmész. Te, apuci, tönkre teszed az időt, amikor elmész.
-Én? Tönkre teszem? Hogyan?
-A jó idő az, amikor mind együtt vagyunk. Amikor mi együtt vagyunk, akkor a percek és az órák, de még a napok is, nagyon, de nagyon jók. Akkor körülöttünk minden örvendezik. Emlékszel, apuci, amikor a kis almafa éppen virágozni kezdett... Te és anyuci megpillantottátok az első pici virágokat, te anyucit ölbe kaptad, és forogtál vele. És akkor anyuci olyan csilingelően kacagott, hogy köröskörül minden, de minden örvendeztett: a pici levélkék, a madárkák is örvendeztek. Én pedig egyáltalán nem sértődtem meg. Nem bántam, hogy te nem engem, hanem az én anyucimat tartottad az öledben és vele forogtál, mert én a mi anyucinkat annyira szeretem. Én az ilyen időnek mindenki mással együtt örültem! Később azonban más idők jöttek. Most, apuci, már értem, hogy te változtattad meg az időt. Nagyon hosszú időre elmentél tőlünk. A kis almafán már pici almák kezdtek nőni, de te csak nem jöttél vissza hozzánk. Anyuci pedig elment ehhez az almafához és ott állt mellette, egyedül.
Senki sem kapta ölbe és senki sem forgott vele és anyuci nem kacagott csilingelőn és köröskörül már semmi nem tudott örvendezni. Amikor te nem vagy velünk, anyucinak egészen más a mosolya. Szomorú. Hát látod, ez a rossz idő. "

Vagyimir Megre: Kik is vagyunk?

2016. április 1., péntek

Bibi Maci

A véletlen más néven: Jóisten álruhában. Ez az álruhás Vándor úgy kavarja a dolgokat, hogy mindig a szebbik arcát lássuk. Így esett, hogy két testvér / nővér azonos időpontban lett várandós. Együtt élhették át a női lét egyik legszentebb időszakát, és az idősebbik nővér tavaly év végén életet adott egy kislánynak, a húga pedig idén év elején egy kisfiúcskának. A kisbaba tegnap megkapta a kis babaköszöntő képét.



Nem áprilisi tréfa: Csak a Vándor egy újabb kártyakeverése: egyik ismerősünk, aki ma született, ma szülte meg a kisfiát. Anya és gyermeke e vidám napon együtt ülhetnek szülinapot. :)))