Vlagyimir Megre: Anasztázia
Ma lett fél éves a kislányunk. Sebes szárnyakon röppent tova ez a fél év. Mondhatnék számadatokat, mennyit hízott, mennyit nőtt, de nem teszem. Inkább írok a határtalan örömről, bizalomról, tartós rajongásról és a finom szeretetről, ami átlengi ezt a fél évet, harmóniát, családot teremtve.
Boldogság, sosem hittem volna, hogy ez a szó immáron kevés az állapotom kifejezésére. Kitörő lelkesedés, mérhetetlen hála, alázat és türelem, mind-mind az anyaság. Köszönöm, hogy megtapasztalhatom.
Ismét új utak, izgalmas és mozgalmas következő fél év jön, hogy kikerekedjen az a torta. :) Várom nagyon!
Szicilíai kávétorta mascarponés krémmel és marcipán pillangókkal
Hozzávalók:
100 g étcsokoládé
60 g vaj / kókuszzsír
40 ml presszókávé
1 evőkanál rum
3 db tojás
2 evőkanál cukor
100 g őrölt mandula (nálam dió)
a recept nem írta de nekem kb. 80 g lett a dió, ezért 4 evőkanál kukoricalisztet és egy csipet sütőport is tettem bele)
Egy kisebb lábosban vízfürdőben megolvasztom a csokit a vajjal, kevergetem közben, hogy szép fényes legyen. Kihűtöm.
Egy tálban kézi habverővel felverem a 3 tojást a cukorral, a csokival elkeverem és végül fanállal a diót beleforgatom. Sűrű krémes masszának kell lennie. Mivel nekem eléggé folyt, ezért jött a lisztes pótlás.
A recept szerint 18-as formában kell sütni 35 percig 175 fokon. Én 20-as formában vajas papírral megkenve, és kerek sütőpapírral kibélelve sütöttem 4-es fokozaton 25 percig.
Nyitott ajtónál még 10 percet hagyom hűlni.
Maga a szicíliai kávétorta ennyi lett volna, max lekvárral töltik, én tovább gondoltam.
Receptet: itt találtam.
Krém:
25 dkg mascarpone
200 ml habtejszín
2 evőkanál cukor
bourbon vaníliás cukor
A hozzávalókat gépi habverővel krémmé verem. A kihűlt tortát cérna segítségével vízszintesen elvágtam, majd félbevágtam. Megtöltöttem a krémmel, elfordultam és mire visszanéztem, láss csodát ellepték a pillangók. :)